Jesuitas España

Cultura

d’Entorns Segurs

Com a Companyia de Jesús tenim un fort compromís amb la protecció i la cura de les persones menors i vulnerables, així com una especial atenció a les víctimes d’abusos i els seus familiars. Els últims anys hem fet un gran esforç per passar d’una cultura de la protecció i la cura –que materialitzàvem garantint l’acompliment dels nostres protocols- a la cultura dels Entorns Segurs.

entornoseguro.org

El sistema d’Entorn Segur (ES) és més que un programa, una guia o un manual. És el desig de generar i fomentar espais, activitats i relacions segures a cadascuna de les obres o institucions que pertanyen o estan vinculades a la Companyia de Jesús a la Província d’Espanya. Inclou nombroses actuacions encaminades a això: sensibilització, formació, espais d’escolta, supervisió...

El nostre sistema d’ES té com a responsable a la psicòloga clínica i especialista en casos de violència i abusos Susana Pradera Salazar. I com assessor un Consell de persones, la majoria externes a la Companyia, que ajuden al provincial i al seu equip a garantir la seriositat i el rigor en el seguiment dels casos i en la millora d’aquest sistema de prevenció.

Aquest Consell d’ES que presideix el provincial està format, a més de la responsable d’ES, per: Carmen Peña (canonista), Roncesvalles Ibarra (psicòloga), María Dolores López (teòloga), Salomé Adroher (dret privat i de família), Oscar Luis Sánchez (inspector cap del cos nacional de policia) i María Teresa Compte Grau (experta en victimologia).

PER CONÈIXER MILLOR EL SISTEMA D’ENTORN SEGUR
PER OFERIR QUALSEVOL COMENTARI O SUGGERIMENT
PER PARLAR D’UNA SOSPITA
PER FER UNA QUEIXA, escriviu a: proteccion@jesuitas.

Protocols:

Protocol d’intervenció en casos d’abusos sexuals sobre menors

Normes de conducta en relació amb menors

Circular del provincial sobre la protecció de menors i persones vulnerables

Circular del Pare General

Manual SES

Guía Básica del SES

0
0
0
s2sdefault