Jesuitas España

Reflexió

EducacióReflexióSocialPastoralJovesSecretariats

En diàleg amb el món

El treball intel·lectual és part integrant de totes les nostres activitats. En àrees com la pastoral juvenil, l’educació, la vida parroquial, la tasca assistencial o el treball a favor de la justícia, la manera peculiar que té la Companyia de Jesús de portar a terme la seva missió pressuposa una reflexió sobre el marc social, econòmic i polític, així com sobre les qüestions antropològiques del nostre temps.

Ara bé, existeixen persones i institucions jesuïtes, la principal tasca de les quals és oferir mitjançant l’estudi i la reflexió una resposta dinàmica a les necessitats del món actual, posant l’Evangeli en diàleg amb les cultures, les ciències i les tradicions religioses. Comunitats científiques, universitats, institucions de formació, publicacions i centres fe-cultura-justícia integren l’apostolat intel·lectual jesuïta.

Des de Matteo Ricci a Karl Rahner, des de Baltasar Gracián a Marko Iván Rupnik, des de Atanasius Kirchner a Pierre Teilhard de Chardin, són molts els jesuïtes que al llarg dels segles han consagrat les seves vides a aquesta tasca. L’apostolat intel·lectual avui es porta a terme especialment en àrees com la teologia, les ciències socials i humanes, l’àmbit tecno-científic i l’ètica. Els seus esforços contribueixen al desenvolupament d’un saber obert a la fe, descobrint al Déu present i actiu en allò més profund de la realitat i compartint aquest descobriment.

0
0
0
s2sdefault